Predmer i predračun hidroizolaterskih radova - page 68

OBJEKAT
:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Strana Broj:
68
INVESTITOR:
………………………………………………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………
Pozicija:
POS.
Opis radova:
…………………………………………………………………………………………………………………….
Jedinica
mere
Količina
Cena po
jedinici mere
Jedinična cena
X
količina
koncentrata u prahu
TP-4MS
dodamo 1,6kg
suvog čistog kvarcnog peska granulacije
0,3-
0,8mm
, dobro promešamo mistrijom na
suvoj podlozi da se masa izjednači. Suvu,
dobro promešanu masu sipamo u plastičnu
čistu posudu (kofu) i dodajemo polako, uz
mešanje, čistu vodu 1,4l. Suvu mešavinu
mešamo bor - mašinom sa mikser
nastavkom (sporohodno 400-600 obrtaja u
minutu). Izmešanu gušdu pastu (šlemu), za
drugi premaz ostavimo da odstoji 4-5
minuta da bi se postiglo potpuno vlaženje
čestica suvog materijala, pa ponovo
izmešamo mikserom uz eventualni manji
dodatak čiste vode da se dobije masa
ujednačene konzistencije kada postavimo
četku vertikalno, da se preko žilica -
plastičnih vlakana oslanja na gornju površinu
izmešane mase, ne sme da potone u istu,
ved treba da stoji na masi. Masa je
spremnoa za ugradnju premazivanje preko
podloge prvog premaza (prajmer sloja).
Mešavinom sastavlenom od 4kg svežeg
portland
cementa PC450,
160-200gr
hidroizolacionog koncentrata u prahu TP-
4MS,1,6kg suvog čistog kvarcnog peska
granulacije 0,3-0,8mm i cca 1,4l čiste vode
može se četkom preko ravne betonske
podloge premazati 3,00m² do 3,20m² u
jednom sloju.
Napomena:
Naši domadi dunđeri, iskusni
izolateri, ne mere suve komponente vagom. 4kg
cementa su dve fangle cementa (fangle
maksimalno napunjene - oformi se kupa). Jedna
fangla napunjena kvarcnim peskom do gornje
ivice pa poravnata je 1,6kg kvarcnog peska. Da
bi izmerili 160-200gr hidroizolacionog
koncentrata u prahu, koriste plastičnu čašicuod
jogurta (jedna plastična čaša od jogurta je 160-
200gr hidroizolacionog koncentrata u prahu
TP-
4MS
).
1...,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67 69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,...97
Powered by FlippingBook